GÅTEN NORD STREAM 2

Det er i dag et år siden eksplosjonen som forhindret fremtidige leveranser av gass fra Russland til Tyskland. Biden-administrasjonen har verken erkjent sitt ansvar for bombingen av rørledningen eller formålet med sabotasjen, skriver Seymour Hersh, en anerkjent amerikansk gravejuornalist.

Bare dager etter bombingen kunngjorde tjenestemenn i Danmark og Sverige at de ville gjennomføre en etterforskning. De rapporterte to måneder senere at det faktisk hadde vært en eksplosjon og sa at det ville bli ytterligere undersøkelser. Ingen har dukket opp. Den tyske regjeringen gjennomførte en granskning, men kunngjorde at store deler av funnene ville bli hemmeligstemplet, skriver Hersh og fortsetter:

-Biden-administrasjonen sprengte rørledningene, men handlingen hadde lite å gjøre med å vinne eller stoppe krigen i Ukraina. Det var resultat av frykt i Det hvite hus for at Tyskland ville vakle og skru på flommen av russisk gass, og at Tyskland og deretter NATO, av økonomiske grunner, ville falle under påvirkning av Russland og landets omfattende og billige naturressurser. Og dermed fulgte den ultimate frykten: at Amerika ville miste sin langvarige dominans i Vest-Europa.

Foto: Swedish Coast Guard